Prime Weber Shandwick nominerade till Regeringens exportpris som första kommunikationsbyrå någonsin 

Som första kommunikationsbyrå någonsin har Prime Weber Shandwick nominerats till Regeringens exportpris för de kulturella och kreativa branscherna. I nomineringen lyfts Primes innovativa och kreativa kampanjer som gjort byrån till en av Sveriges mest framgångsrika kommunikationsbyråer, samt specifikt kampanjen Spellbound by Sweden som Prime tog fram tillsammans med Visit Sweden.

 

 

– Det känns otroligt roligt både för oss som enskild byrå, och som en del av vår bransch att motta den här nomineringen. Sverige är en kreativ stormakt inom kommunikation och vinner oproportionerligt många priser. Att en kommunikationsbyrå blir uppmärksammad på det här sättet ser jag som ett erkännande för de insatser vår bransch gör för Sverigebilden, säger Johan Dyrendahl, VD på Prime Weber Shandwick.

 

 

Utöver Primes många och framgångsrika år både inom svensk och internationell PR lyfts särskilt kampanjen Spellbound by Sweden fram. Kampanjen utvecklades tillsammans med Visit Sweden och marknadsförde Sverige som resmål med en geobegränsad skräcknovell skriven av John Ajvide Lindqvist. För att kunna höra hela berättelsen med dess magiska krafter och sagoväsen behövde lyssnaren befinna sig i Sverige. Kampanjen har tidigare prisats bland annat i Eurobest, Strategy Awards och Cannes.

 

 

– Givet de många krafter som just nu kämpar för att så misstro och splittring känns det viktigare än någonsin att få vara med och bidra till en positiv bild av Sverige. Den kreativa branschen kan göra stora insatser för att skapa förändring och det är väldigt roligt att regeringen nu också uppmärksammar våra lösningar, säger Robert Aras, Head of Marketing Communications på Prime Weber Shandwick.

 

 

– Spellboundkampanjen är ett fantastiskt exempel på hur vi med omvänd logik kan använda skräck för att locka turister till Sverige. Vår förtjänade approach och förståelse för kultur, omvärld och communities var en viktig faktor men det skulle inte ha varit möjligt utan vår partner Visit Sweden och teamet bakom som trotsade inte bara tekniska utmaningar utan också en pandemi för att det här skulle bli av, avslutar Robert Aras.

 

 

Regeringens exportpris för de kulturella och kreativa branscherna har funnits sedan 2017 och uppmärksammar insatser inom svensk export och går till en aktör som främjat Sverige som ett innovativt och kreativt land. Vinnaren tillkännages vid en prisceremoni den 3 juni. För mer information, se regeringens hemsida: https://www.regeringen.se/regeringens-politik/regeringens-exportpris-for-de-kulturella-och-kreativa-branscherna/

 

Se vår casefilm för Spellbound by Sweden här:

Kontakt

Johan Dyrendahl, Prime Weber Shandwick

johan.dyrendahl@primegroup.com

 

 

Robert Aras, Head of Marketing Communications

robert.aras@primegroup.com

 

 


 

⇒ Några av våra casefilmer:
Husqvarna – DOOM
Husqvarna – Rewilding Mode
Husqvarna – Happy Birthday from Earth
Telia – 5G-löken
Visit Sweden – Spellbound by Sweden
Civil Rights Defenders – Diktaturkompensera
Visit Sweden – The 72 Hour Cabin