Prime stärker sitt kriserbjudande ytterligare 

Prime Weber Shandwick har länge varit kända för sitt starka erbjudande inom krishantering. Omvärldens utveckling de senaste åren har samtidigt ställt ännu högre krav på företag och rådgivare. För att möta de nya kraven stärker byrån nu sin kvalificerade rådgivning ytterligare genom att knyta till sig Anna Helsén, tidigare presschef åt bland annat statsminister Göran Persson och SEB. Samtidigt blir Fredrik Julihn ny ansvarig för byråns kriserbjudande.

 

– Alla kriser är olika och det finns en strategi för varje kris. Rätt kommunikation är avgörande för att förhindra eller minska skadan. Fel kommunikation kan förlänga och förvärra problemen, och till slut bli en kris i sig. Jag ser fram emot att få arbeta i Primes team både med förebyggande arbete och krishantering, säger Anna Helsén, ny senior rådgivare på Prime Weber Shandwick.

 

Anna Helsén kommer senast från Bryssel och en roll som kommunikationsansvarig åt EU-kommissionär Ylva Johansson. Hon har tidigare varit presschef för statsminister Göran Persson, Mona Sahlin och för SEB. Hon har också jobbat som kriskonsult och kommunikationsrådgivare på JKL.

 

Sedan tidigare är också Charlie Stjernberg knuten till byrån som senior rådgivare. Med över 30 år och hundratals kriser under bältet var han med och byggde upp Primes så framgångsrika kriserbjudande.

 

– Vi lever i en komplex tid där företag måste kunna orientera sig i en allt stökigare omvärld utan att tappa fokus på sin affär och intressenter. Annas gedigna kunskap från både politik och näringsliv kommer att vara ett ovärderligt tillskott för både oss och våra kunder. Tillsammans med Charlies mångåriga erfarenhet gör det här Primes kristeam till kanske det mest erfarna i landet, säger Johan Dyrendahl, VD på Prime.

 

Samtidigt axlar Fredrik Julihn rollen som krischef. Fredrik har varit på Prime sedan 2018 och har bred erfarenhet från såväl långsiktiga kundrelationer som från komplexa krisuppdrag.

 

– Jag ser mycket fram emot att få arbeta mer fokuserat med dessa frågor. Det inträffar idag kanske fler kriser än någonsin, samtidigt som medielandskapet rör sig om möjligt än snabbare. Det räcker inte längre att agera fort när något väl händer, vilket ställer högre krav på företag och organisationer att vara förberedda. I det läget är erfarenhet den verkliga framgångsfaktorn för snabba och träffsäkra råd och där är vår uppställning troligtvis marknadens vassaste, säger Fredrik Julihn, ny krischef på Prime.

 

Med i kristeamet är bland annat också Håkan Ström, som är en av Primes mest seniora konsulter med lång erfarenhet från press- och mediehantering, och krisrådgivning i stora och komplexa uppdrag.

 

 

Kontakt

 

Fredrik Julihn, Krischef

+46 72 527 85 60

fredrik.julihn@primegroup.com

 

 

Anna Helsén, Senior rådgivare

+46 70 698 48 58

anna.helsen@primegroup.com