Expo 2025 

Världsutställningen i Osaka

Expo 2025

 

Nästa världsutställning slår upp portarna den 13:e april 2025 i Osaka, Japan. Under 184 dagar kommer företag, organisationer och regeringar att samlas under temat “Designing Future Society for Our Lives”. Deltagande i utställningen erbjuder en unik möjlighet att nätverka och knyta nya affärsmöjligheter i Japan, Asien och på andra viktiga marknader.

 

Prime Weber Shandwick och Weber Shandwick Tokyo går samman för att skräddarsy ett engagemang bortom det officiella programmet, för att deltagande organisationer ska få ut maximalt av sin närvaro. Vårt team har omfattande erfarenhet från arbete med Sveriges deltagande på Expo 2020, samt insikter om den japanska och asiatiska marknaden.

 

Vägen till Osaka

Tillsammans med vårt team på plats i Japan kan vi utveckla förslag som ger er förutsättningarna att nå era mål med deltagandet. Vi identifierar talarmöjligheter, utvecklar marknadsaktiviteter, PR-kampanjer m.m. inför Expo.

 

Kartläggning av intressenter

Vi genomför en insiktsprocess tillsammans med er för att identifiera relevanta intressenter på plats. Detta inkluderar relevanta organisationer och individer från Japan samt andra länder som deltar. Dessutom sammanställer vi listor för önskade möten med regeringsrepresentanter, organisationer (företag och branschorganisationer) och andra intressenter.

 

Mediestrategi

Tillsammans med våra PR-experter i Japan utvecklar vi en mediestrategi som drar nytta av möjligheter på plats och tar hänsyn till den bredare regionala marknaden. Baserat på er önskade position identifierar vi möjligheter för talespersoner. För att få ut det mesta av er närvaro inkluderar mediestrategin även kommunikation gentemot era andra marknader.

 

 

Vårt erbjudande:

1. Definiering av önskvärd position och utformning av budskap för talespersoner.

2. Identifiering av målgrupper och kunder i Japan och regionen.

3. Framtagande av mediestrategi för synlighet i Japan.

4. Utformning av mötesprogram för besöket.

5. Utforskande av samarbetsmöjligheter med partners i Japan.

6. Utveckling av specifika aktiviteter med kunder i anslutning till Expo.

7. Innehåll från deltagande i Expo inkluderas i egna kanaler.

 


 

Krister Nilsson

Vice VD på Prime Weber Shandwick. Tidigare statssekreterare för utrikeshandelsministern och ansvarig för Sveriges deltagande i Expo 2020 i Dubai.

 

+46 76 877 17 21
krister.nilsson@primegroup.com

 

Johanna Wallén

Project Manager, Corporate Communications på Prime Weber Shandwick.

 

+46 70 307 38 28
johanna.wallen@primegroup.com

 

Om du vill veta mer om Expo 2025 eller vårt erbjudande, kontakta johanna.wallen@primegroup.com